.

KEKAL CANTIK DAN SIHAT pautan untuk BLOG kedua saya. Semua POST bermula 2014 ada di sini. http://redmagicpotion.blogspot.com/

KACANG SOYA TIDAK SESUAI UNTUK KESIHATAN

KACANG SOYA TIDAK SESUAI UNTUK KESIHATAN
Sekali sekala pasti akan ada yang mengajukan kepada kami tentang 'fakta' bahayanya kacang soya, memberi link artikel, mahupon memforwardkan email yang berkaitan. Acapkali itu jugalah kami akan gigih mengeluarkan semula fakta sebenar Soy Protein dari Shaklee, walaupun adakalanya, kandungan artikel tersebut telah banyak kali dikongsikan di laman ini.

Walaubagaimanapun, sejujurnya saya bersyukur! Dengan adanya lambakan artikel tentang 'fakta' bahayanya kacang soya di alam maya ini, customer akan mula mencari kami untuk bertanyakan tentang status Shaklee ESP. Dan setelah kami kongsikan fakta sebenar, lebih ramai yang akan memilih untuk terus mengkonsumsi Shaklee ESP ini.

Dengan kata lain (di dalam bahasa bisnes), jualan Shaklee ESP akan meningkat! ;)

Berbalik kepada isu 'Kacang Soya Mengalih Kita Dari Pemakanan Sunnah', ini jawapan yang pernah dikongsi oleh
mysuperkids sebelum ini...

Tahukah anda apakah ciri-ciri kacang soya yang sepatutnya kita ambil?

(1) Ditanam secara organik.
(2) Tidak menjalani proses genetik (non-GMO).
(3) Mengandungi 9 asid amino penting.
(4) Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol.
(5) Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan
(6) Diproses tanpa dipanaskan.
(7) Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid ? dineutralkan bila kalsium ditambah)

MAKLUMAT LANJUT  [JENIS DAN KANDUNGAN SOYA DI PASARAN/LUAR]:
[1] KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) - mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!

[2] KACANG SOYA GMO - lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!

[3] 9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.

[4] KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL - mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.

[5] BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN - menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.

[6] KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!

[7] KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) - menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.

Jadi, cubalah anda tengok dan kaji, apa dan dari mana minuman soya yang anda minum tue, ya...

SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN 
Inilah Energizing Soy Protein dari Shaklee yang memenuhi kesemua 7 ciri di atas. Harganya agak mahal (berbanding soya lain) kerana proses membuatnya begitu rapi untuk menjaga khasiatnya.

Penggemar soya tak perlu risau lagi, bertukarlah kepada ESP, elakkan risiko kanser yang berpunca dari kacang soya yang tidak diproses dengan baik.


*Credit to Genkimomma

 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

* Berminat untuk mencuba produk Shaklee?


Hubungi kami di norismawati@yahoo.com.my, atau SMS ke 012-9620602 (Noris) untuk mendapatkan harga istimewa. Jom add FaceBook https://www.facebook.com/norismawati.ishak untuk mendapatkan PROMOSI hebat & TIPS kesihatan terkini dari kami!